Behandelingen

background-banner

Uw eerste bezoek aan uw chiropractor

U maakt kennis met elkaar en heeft een gesprek over uw klachten en uw algemene gezondheid. Hierna volgt een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Daarbij wordt gekeken naar de beweging van de wervelkolom, houding, spierkracht en uw reflexen. Mocht hieruit blijken dat bestaande röntgenfoto’s en mri-scans nodig zijn ter verdere beoordeling, dan zorgt uw chiropractor ervoor dat deze worden opgevraagd. Op basis van dit onderzoek kan een diagnose worden gesteld bespreekt u samen de mogelijke behandeling. Naast behandeling door de chiropractor op de praktijk kunnen dit ook oefeningen zijn die u thuis kunt doen, advies over houding of voeding.

 

Alles is erop gericht om ervoor te zorgen dat de functie van uw wervelkolom verbetert en uw klachten zo snel mogelijk verminderen. Mocht chiropractie voor uw klachten niet de oplossing zijn, dan krijgt u van ons advies wat geschikter voor uw klachten is of verwijzen wij u door naar uw huisarts.

Vervolgbehandelingen

Naast advies en oefeningen, bestaan de behandelingen door het opheffen van de blokkades door het toepassen van chiropractie-behandeltechnieken. Hierbij worden uw gewrichten door uw chiropractor met de hand gecorrigeerd om de functie te herstellen.

 

Een chiropractor kraakt niet, maar soms is er wel een krakend geluid te horen. Dit komt doordat er gassen vrijkomen uit het gewricht. Dit kan absoluut geen kwaad. Wilt u niet dat er een krakend geluid te horen is, bespreek dit dan met uw chiropractor, dan zal deze alleen technieken gebruiken waarbij dit niet gebeurt. Als aanvulling op de chiropractische behandeling wordt er in onze praktijk ook dry-needling toegepast.
Voor meer informatie hierover, klik op onze blog.

 

Door deze behandelingen zult u snel merken dat de pijnklachten minder worden en u een stuk soepeler wordt!

Drie stappen naar een optimale gezondheid

 • 1

  Correctie

  Blokkades in de wervelkolom worden gecorrigeerd. Daardoor gaat u gemakkelijker bewegen en heeft u minder pijn.

 • 2

  Stabilisatie

  U bent nu al een stuk soepeler en heeft minder pijn. Behandelingen zijn minder vaak nodig. Er worden oefeningen meegegeven om de spieren sterker te maken en te voorkomen dat de blokkades terugkomen.

 • 3

  Preventie

  U heeft nu een soepele wervelkolom en kunt pijnvrij bewegen. Ter preventie is het verstandig om elk half jaar uw wervelkolom te laten controleren op blokkades.